Greenwave | Sprinkhaan
16248
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16248,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,transparent_content,columns-4,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Sprinkhaan

Over dit project

Sprinkhaan

Maar welke? Er zijn er niet veel met groen vleugels en bruinig lijf. Lijkt op wekkertje. Omocestus viridulus

 

Alleen staat beschreven dat het wekkertje algemeen voorkomt in Drenthe en verder in Nederland, zeldzaam tot vrij zeldzaam is in de zuidelijke provincies….
Dus hier op Vinkeveen dan helemaal zeldzaam, of is het toch een ander? Ga ik nog verder uitzoeken.(bron: http://www.janvanduinen.nl/orthoptera_acrididae.php; met mooie foto’s)

 

Wekkertje:
Familie: Veldsprinkhanen
Lengte 13-24 mm, juni-september (oktober)

Kenmerken
Kleur variabel, net zoals in de zoemer, maar de rug is bijna altijd groen.

Voorkomen
Een tamelijk vroeg in jaar volwassen soort. Vooral op droge tot matig vochtige bergweiden, maar ook in noordelijke streken in het vlakke land. In Zuid-Nederland en Zuidoost-Belgi� in de Kempen en de Ardennen in het beschreven biotoop vrij algemeen. Het wekkertje komt meestal niet samen voor met het negertje. De soort koloniseert snel open plekken in het bos.

Levenswijze
Het geluid bestaat uit een in het begin duidelijk aanzwellend snorren, dat overgaat in een tikkend geruis dat 10-20 seconden aanhoudt ([l][s][f]omocesu2.mp3[/f]Omocestus viridulus). De stridulatie doet erg veel denken aan een wekker.
(bron: soortenbank.nl)

Categorie
Dieren